Tuesday, August 30, 2011

sahabat



Bestnya raya tahun nie, dapat jumpa semua member2 sekolah =)
anda bagaimana? Thanks to hubby sebab teman .walaupon penat..


Salam AidilFitri =)

Raya yang sangat awesome

seperti satu family

syoknya lambung anak orang


confirm la bukan anak sendiri

warna pon pink kan?

hehehehe

Salam Aidilfitri

Thursday, August 25, 2011

COACH vs mini Cooper

Assalamualaikum...
kadang2 minat ni yang bukan2..macam kat bawah ni




COACH Signature Stripe Tote 17433 Pink

menggalas beg ni rasa stylo seperti memandu



Mini Cooper John Cooper Works (2009) - Side


heheheh..berangan tak salah kan?
berangan..
berangan..

malas nya nak lengkapkan seminggu kerja ni..sebab mood raya datang & pergi...

Many of you will be starting your journey to balik kampung for the Hari Raya holidays today or tomorrow. To all my lovely friends list, if you're driving, do drive carefully and have a safe trip home. Remember to pack all your items , including baju raya, kuih raya & etc camera also..so that you can enjoy throughout the holidays and remember YOUR SAMPUL DUIT RAYA KENA ISI JUGAK! ~maaf zahir & batin ~

Tuesday, August 23, 2011

Iftar with Family

Assalamualaikum readers..
Orang cakap berbuka puasa kat hotel membazir ek? tak rr..kalau berbuka tu bersama seluruh ahli keluarga..kan mengeratkan hubungan kekeluargaan..=) tapi jangan la membazir...lagipon berbuka bersama2 anak yatim kan comell tu...

this year berpeluang join my family berbuka di Puteri Resort..not bad..happening..hehehehe

see..kami tak membazir..semua nya habis..untuk 8 orang



mine..nasi + ayam jerr





macam biasa kanak2 ni mesti ader...aleeya..aleeya




aleeya again... =)


Alhamdulillah..
minggu ni seluruh staf SEMASA, paling ketara diri ini lah..longlai jer nak ke kelas..jiwa dah terbang ke kampung..haish..esok 6 masa, Khamis 4 masa..jumaat katanya cuti..hoooyeah....camtu sabtu leh laaa balik kampung...emak..tunggu anak mu yerrr kat pintu tau..

Demi Encik Jepun Itam

Assalamualaikum readers..
macamana dengan persiapan hari raya? Wirda biasa jer cuma terlebih excited nak balik kampung, so, minggu ni dipenuhi dengan angan2 sehinggakan students request " cikgu, lagu raya laaa.....kiteorang kat hostel tak dengar lagu raya pon...huhuu..layankan ajer..feeling2 raya.."

yup, this year memang berbeza, sebab jauh dari kampung halaman.memang sengaja jauh..bila jauh...baru orang rindu yer dok..kalau2 hari2 tengok mesti feeling biasa2 jer..hehehhehe..apa pon family tetap no. satu.. jangan la nak buat sengkata dalam family..tak baik oooo...n lagi satu..bila masa la saya mengata mak kau..( eh, melalut lak)

persiapan raya? dah siap..kuih, semua cuba buat sendiri (walaupun baru belajar..tapi nak cuba).

okey, cerita sal MilkDeal..aritu Wirda beli kupon dia kan..so, dah redeem.sepatutnya redeem 21hb ke atas, tapi pas call n cakap nak tinted Encik jepun Itam..so, kedai tu pon cari masa free dapat lah Friday 3pm...yahoo



hubby balik solat Jumaat terus pergi..kat Jalan Taming Sari, melaka..cari2..jumpa lah

bincang semua, tolak tambah..dapat la yang sesuai...n jimat RM450..kira berbaloi gak laa beli kat Milk Deal..thanks




ruangan menunggu, dilayan sangat baik oleh Reytech..siap bagi tengok movie lagi







huhuhuhu..ensem..ensem..
so, disebabkan setel jam 6 petang...maka berbukalah di JJ sahaja..takpelah..demi Encik Jepun Itam =)

Monday, August 22, 2011

GIVEAWAY : WIRDA WARNA

Grand Prize

This is simple GiveAway from Wirda Warna , my newbie blogshop .

required entries :

1. First of all , do LIKE my WirdaWarna Facebook page
2. Make a simple entry about this GiveAway and dont forget to put on the banner in your entry (which provided up there) .
3. Do follow me & my blogshop WIRDAWARNA, just to make you easier with this giveaway updates .
4. Do tag at least 2 of your friends and make sure that they aware with your tag.
list their names
5. DONE ! and leave your link HERE !

This giveaway open from today, 26 of July till CLOSED

serta hadiah saguhati berupa beg MAIKA yang comel.. =)
undian akan dibuat pada 21hb Ogos.. dan di pos serta merta supaya leh pakai raya =)


** from WIRDAWARNA : Sebanyak 127 entry telah disemak, ada kalangan anda tidak mengikut peraturan yang ditetapkan, entry terlalu ringkas..=)
semangat okeyh! SALAM RAMADHAN
do follow my blog, blogshop and FB WIRDA WARNA


Sunday, August 21, 2011

PEMENANG GA WIRDA WARNA


Assalamualaikum..
Alhamdulillah selesai GA WIRDA WARNA..
terima kasih kepada semua peserta =)

19.Alya 20. eb-ezrin
33. Fieda 34. Nida
35. Jaa 36. Ann
45.Key 46. Sorfiena
57. Oshin Jamel 58. Mas
73.Cute Mum 74. Eyza
83. Munie 84.einz
89. Ah Len 90. Zanaus
91 Maisharah 92. Semut Senyum
93. Vanillaicegirl 94.CikGeorgeous
95.tiefazattie 96. lelord
97. Farasyeera 98. Salmiza S.
99. bella Luna 100. Cik Domo
101. Fadwa Daud 102. zie era
103. Fmty 104. Ozja
105. Eunice 106. Zie Fauzi
107.Queraiza 108. Bitter & Sweet
109. faranajwa 110. Sarah Coco
111. Kek cokelat 112. cikpuan hady
113. azatisayang 114. annur islam
115. Angah Jaida 116.seputih salju
117. Siti Maryam 118. Fuza
119. Ummu Huraiyah 120. Nani
121. Misz Laila 122. Ayu lestari


cara cabutan di buat, semasa semakan contest, saya akan mengasingkan peserta yang sangat gigih berusaha memenangi hati WIRDA WARNA..kemudian cabutan akan dibuat oleh hubby

PEMENANG HADIAH UTAMA
~beg rajut pink flower MAIKA~




97. FARASYEERA
dengan komik shopping beg...hubby yang pilih..

































PEMENANG HADIAH MISTERI MAIKA ~WIRDA WARNA
cabutan hubby















122.AYU LESTARI AISHITERU =)

thanks to all. Selamat Hari Raya Aidilfitri
p/s: kepada pemenang, sila emailkan alamat ke far_wir84@yahoo.com
segera..untuk mudahkan saya pos hadiah..if not..nanti i cabut orang lain / or beg i pos lambat laa =) hehehehe
do visit WIRDA WARNA

Saturday, August 20, 2011

Maaf Zahir & Batin



done with my "biskut sarang Semut & Suji"

Thursday, August 18, 2011

Deal & Discount

Assalamualaikum readers..macamana terawih hari nie?
hehehe, hari ni sayer telah buat satu perkara dengan jayanya..seorang diri.. bukak Blog, MilkDeal ader promotion RM 180 instead of RM550..tinted kereta...wa cakap sama lu..memang tengah survey....

tinted ni yang standard punya, if beli kupon ni, redeem nak upgrade, just bincang dengan pekerja dia la...gatal tangan..klik..then buy...yes..As a gift..birthday Hubby...isk3..selalu usya jer deal2 yang ada..and hari tu frust terlepas kupon tint kereta gak,,kali ni namau terlepas lagi..terus grab, nak upgrade nanti esok call..n nasib baik ader kedai dia di Melaka, selain 9 kedai lagi di MALAYSIA....

deal ni cuma tinggal 1 jam 50 minit untuk tamat jam 12.00 19 Ogos 2011...apa lagi..!!!

Monday, August 15, 2011

bag..bag...jual..bag... =)



Anda comel??
semua orang comel..hikhik
lagi comel kalau anda galas beg ni...
jom beli








limited stok

support me okey!!!
kalau nak bag free join GA WIRDA WARNA


daaaaaa
sayang hangpa!

saye dah tak sabar nak balik kampung

Assalamualaikum readers,
doodle yang happy buat tanda VE, nak balik kampung
bawak beg nak balik Utara...



namo nanes2 yerr..please la jangan rosakkan mood pagi rayer ni dengan nanes2,
angpa nak nanes, jangan ajak sayer..sayer nak happy ja



Encik Jepun itam pon da ready nak balik =)
lagi 12 hari nak balik kampung..dup dap dup dap...

sudah 15 Ramadhan
Syukur.


Saturday, August 13, 2011

plain cupcakes ~ testing oven


Assalamualaikum..
selamat pagi
testing2 oven
dah lama belajar buat cupcakes
dah beli oven baru boleh try..


shhhh duduk elok2 yer



jangan bubuh penuh cup, nanti melimpah










yeah jadi...makan2 sendiri boleh laaaaa..kalau gelap kat bahagian atas.leh cover dengan
topping & deco tau.


ta sabar nak makan..yum yum
filling with resberry & choc chip

Friday, August 12, 2011

iftar at McD

GCB yum yummm

apabila suami isteri teringat2 di siang hari Ramadhan GCB
bersama kentang + MILO without ice
plus Apple pie ( lupa nak order)
akhirnya wifey pon tersenyum gembira dapat kunyah GCB


Ya Allah ramainya orang...seb baik sempat beratur n beli GCB
untuk berbuka..
dah ngantuk..baru balik dari beli oven
yea yea sesi membuat biskut nanti =)

Thursday, August 11, 2011

meow2 TAM TAM


hye sayer TAM TAM..
baru berusia 1 bulan kot..
Wirda kutip Tam dekat sekolah..
ade 3 beradik..sebab ni yang paling nakal..jalan2 masuk kelas..so, amik letak dalam kotak kuning, terus bawak balik..hehehe TAM TAM belom gmok lagi, tapi nantilah sayer gmok..kasi jeles semua orang..


seperti biasa akan jadi peneman sayer dengan kamera







bestnya duduk sini..tak payah makan tulang lagi


hehehe tam tam comot..minum susu banyak



ok la bubbye, TAM TAM nak tido dah..
minggu depan nak gi jumpa doc..takutttt

Wednesday, August 10, 2011

WIRDA WARNA & tam tam

Assalamualaikum..
Alhamdulillah dah masuk hari ke 10 berpuasa, banyak aktiviti sekolah dikurangkan bagi menghormati bulan yan Mulia ini..jadi Wirda ada masa nak buat doodle sementara nak masuk kelas, sambil2 students tanya Add Maths,

1. Promosi Blogshop

2. Kucing Baru

Wirda sangat happy dah jumpa Tam Tam kucing baru..warna hitam bulu kembang..kutip kat sekolah tadi..hehehehe kecoh tangkap kucing, anak murid tolong kepong.hikhik harap Tam Tam hidup lama leh teman Wirda dekat rumah

ok bubbye,
nak membalas email tempahan beg, kalo nak tengok beg MAIKA handmade from Indonesia jom lah ke WIRDA WARNA..=)

Monday, August 8, 2011

rindu itu penting!

rajin betul lukih doodle kan??? sedih..wuwuwuwuw..
jauh...
1. rindu dengan kucing - mati
2. rindu dengan my car - jual
.huwaaaaaaa

hilangkan sedih

Bila la Encik Jepun Itam yang Ensem nak keluar dari kedai nie????